FAQ – Veel gestelde vragen

FAQ

Koopt u ook in ?

Jazeker wij kopen ook in! Van een enkel artikel tot completen inboedels.Heeft u iets te koop of heeft een huis leeg te halen. Neem contact op met Professor Vintage. Wij komen vast wel tot overeenstemming.

Kan ik het artikel ook laten opsturen ?

jazeker ( vrijwel) alles kunnen wij opsturen. De verzendkosten zijn voor de rekening van de koper. Wat de verzendkosten kunt u uitgebreid hier vinden. In het kort komt het erop neer gaat het door de brievenbus (de meeste boeken) zijn de kosten onder de 6 euro . Gaat het niet door de brievenbus dan zijn de kosten 6,95 of hoger ( naar gewicht)

Het retourneren van producten

U kunt altijd een artikel terug sturen. Hebben wij een fout gemaakt in de beschrijven betalen wij de verzendkosten. Is het artikel iets anders dan u verwacht dan betaald u alleen de verzendkosten.

Kunt u professor vintage bezoeken ?

Professor Vintage is voornamelijk een internet bedrijf. Derhalve kunt u ons in principe niet bezoeken. Echter heeft u artikel gezien wat u eerst wilt zien kunt u een afspraak maken of u besteld het gewoon op zicht . Geen probleem . wel graag even overleggen. Wij zijn vaak uithuizig.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten; wat nu?

Klik op deze link om je wachtwoord op te vragen.

Wat doet Professor Vintage met mijn persoonlijke informatie?

Jouw gegevens worden door ons bewaard en niet aan derden verstrekt. Je gegevens worden alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe producten en/of aanbiedingen van De Weldaad. Meer informatie hierover staat in onze rubriek privacy

Hoe zit het met de BTW?

Voor antieke en gebruikte producten is de margeregeling van toepassing. Bij de margeregeling wordt er 0 % BTW geheven. Beide tarieven worden op de factuur vermeld.

Hoe wordt mijn product verstuurd?

Wij versturen uw pakket met via PostNL en zenden u een bevestiging per e-mail zodra uw bestelling verzonden wordt.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben als het pakket aangeboden wordt?

In dat geval zal PostNL (of DHL) het pakket de volgende werkdag of zaterdag nogmaals aanbieden. Wanneer het pakket voor de tweede maal niet kan worden afgeleverd, ontvangt u een kennisgeving van PostNL, waarop vermeld staat waar je het pakket af kunt halen (dichtstbijzijnde afhaalpunt of uw buren).
Op deze manier hoeft je niet speciaal voor jouw pakket thuis te blijven en kun je het toch snel in ontvangst nemen!

Wat is de levertijd na bestelling?

Professor Vintage levert 3 tot 4 keer in de week uit. Zodra het pakket verstuurd is, ontvang je daar dus een e-mail over, met een Track & Trace code (niet voor het buitenland). Hiermee kun je bij PostNL (of DHL) de voortgang van jouw pakket volgen. Op het moment dat je de e-mail ontvangt dat het pakket verzonden is, heb je het in principe de volgende dag in huis. Voor bestellingen naar het buitenland duurt het – nadat het pakket verzonden is – 2 tot 5 werkdagen voor je het thuis hebt.

Hoe bestel ik een product?

Een product bestellen? Kies dan ‘naar winkelwagen’ (ben je nog niet ingelogd of heb je nog geen account, dan kun je dat later alsnog regelen). Doorloop de volgende stappen om naar de kassa te gaan:

1. Selecteer het land en de postcode: standaard gebruiken wij het adres dat is opgegeven bij het aanmaken van jouw account. Als je de producten ergens anders wilt laten bezorgen, moet je dat hier aangeven.

2. Selecteer de verzendmethode: het land dat je opgeeft in het verzendadres, geldt als het land waarvoor de verzendkosten van toepassing zijn. Via de knop ‘update total’ kun je zien wat de totale kosten zullen zijn.

3. Factuuradres: het adres dat bij jouw account hoort wordt gebruikt als factuuradres. Wil je dat we de factuur ergens anders heen sturen, dan moet je dat hier aangeven.

Op welke manieren kan ik betalen?

Allereerst kunt u als u artikelen ophaalt cash betalen
daarnaast hebben wij verschillende manieren voor u zoals :

IDEAL

iDeal is een veilige betaalmogelijkheid van de Nederlandse Banken.
Als je deze methode kiest word je direct naar je beveiligde online bankaccount geleid. Je betaalt op dezelfde wijze als via internetbankieren. Makkelijk en volkomen veilig. iDEAL is beschikbaar voor consumenten die internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank, Friesland bank en SNS Bank. Consumenten die internetbankieren, kunnen direct gebruik maken van iDEAL.

PayPal

Met PayPal kun je snel en gemakkelijk online geld overmaken en ontvangen. Het is een ideale betaalmethode om (ook internationaal) geld over te maken Het openen van een PayPal-rekening is gratis. Eventuele kosten zijn gebaseerd op het type betaling. Klik hier voor meer informatie.
Creditcard/ mastercard Ook met uw VISA of mastercard kunt je bij ons terecht. Vooral ook erg handig voor onze klanten uit het buitenland!

Wat als ik me bedenk?
Bij de aankoop van producten heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product. Zie verder ‘Retouren’.

Hoe zit het met garantie?
De wettelijke garantie is van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat u – als consument – er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Bezorgen jullie ook..?

ja dat kan voor een meerprijs door heel Nederland via ons worden bezorgd, ook als je niet via de webshop koopt. De extra kosten worden vooraf met je besproken.